ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 73η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΕΦΕΠΑΕ

                                                                                                                                                     Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

73η Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ και Συνδιάσκεψη με φορείς Περιφέρειας Κρήτης

Η 73η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης  στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κος Δημήτρης Σκάλκος και οι εκπρόσωποι των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ: κος Πλάτων Μαρλαφέκας (Πρόεδρος) εκ μέρους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κος Ευάγγελος Καρκανάκης (Αντιπρόεδρος) εκ μέρους της Αναπτυξιακής Κρήτης, κος Απόστολος Παπαδούλης (Αντιπρόεδρος) εκ μέρους της ΑΕΔΕΠ, κος Στέλιος Αστρακάς (Γραμματέας) εκ μέρους της ΑΝΔΙΑ, κος Φωκίων Θωμάς Αλγιανάκογλου εκ μέρους της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ και ο κος Ελευθέριος Αντωνακόπουλος εκ μέρους της ΕΛΑΝΕΤ. Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε ο Προϋπολογισμός Λειτουργικών Δαπανών του ΕΦΕΠΑΕ για το έτος 2023, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, ακολούθησε συνδιάσκεψη με τους κκ Σταύρο Αρναουτάκη και Αντώνη Παπαδεράκη Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης αντίστοιχα, τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κρήτης, κκ Θωμά Χαριτάκη, Εμμανουήλ Αλιφιεράκη, Γεώργιο Γιακουμάκη και Αντώνιο Ροκάκη, την Προϊσταμένη της ΕΥΔΕΠ Κρήτης κα Μαρία Κασσωτάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Κρήτης, με θέμα την «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της λειτουργίας του ΕΦΕΠΑΕ για την Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Περιφέρεια Κρήτης και Πανελλαδικά», η οποία πραγματοποιήθηκε από τους κκ Αριστείδη Φραγκάκη, Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακής Κρήτης και κο Γεώργιο Τερζάκη, Διευθυντή Αξιολόγησης και Υλοποίησης Έργων Αναπτυξιακής Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Κρήτης για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, τονίζοντας ότι ο ΕΦΕΠΑΕ έχει οργανική σχέση συνεργασίας με τις Περιφέρειες για τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων και συγκεκριμένα ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια και τους φορείς της Περιφέρειας Κρήτης έχει υπάρξει εξαιρετική, ευελπιστώντας ότι η αγαστή αυτή συνεργασία και η αμοιβαίως ωφέλιμη σχέση θα συνεχιστεί και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε τόσο το Υπουργείο, όσο και τον ΕΦΕΠΑΕ για την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια, τονίζοντας και εκείνος με τη σειρά του τα θετικά αποτελέσματά της.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κος Δημήτρης Σκάλκος ευχαρίστησε τόσο τη Διοίκηση όσο και το προσωπικό του ΕΦΕΠΑΕ, της Αναπτυξιακής Κρήτης και της Περιφέρειας για την επιτυχή διαχείριση των δράσεων ευθύνης τους, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την οικονομία σε μία πολύ δυσχερή και απαιτητική περίοδο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης, η Αναπτυξιακή Κρήτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κο Φωκίωνα Θωμά Αλγιανάκογλου για την πολυετή προσφορά του στον ΕΦΕΠΑΕ, ως παλαιότερο μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον κο Αλγιανάκογλου ο κος Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης. Επίσης, τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον κο Γεώργιο Επανωμεριτάκη για την πολυετή προσφορά του στην Αναπτυξιακή Κρήτης, ως παλαιότερο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, την οποία επέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κος Δημήτρης Σκάλκος.

 

 

ΔΤ 73ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΕΦΕΠΑΕ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ