Παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, στην 86η ΔΕΘ και στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ 2022 και στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας παρέστη ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κος Πλάτωνας Μαρλαφέκας.
Ο κ. Μαρλαφέκας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μέσω του ΕΦΕΠΑΕ.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ δέχθηκε δημόσια τα συγχαρητήρια του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «θέλω ιδιαιτέρως να συγχαρώ έναν από εσάς από την επιμελητηριακή κοινότητα τον κύριο Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ο οποίος ήταν και δική μου επιλογή για την προεδρία του ΕΦΕΠΑΕ. Ο ΕΦΕΠΑΕ είναι ο βασικός μας μηχανισμός για την απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούν στην επιχειρηματικότητα». Ο κος Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ και ιδιαίτερα τα δύο χρόνια που είναι Πρόεδρος ο κύριος Μαρλαφέκας, η απορρόφηση συνολικά μέσω των προγραμμάτων του ΕΦΕΠΑΕ είναι 994.377.000 δηλαδή έχουμε 83% απορρόφηση, τονίζοντας ότι στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) το νούμερο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς την περίοδο 2020 -2022 είχαμε 1.679.970.000, δηλαδή στα 2 χρόνια είχαμε υπερτριπλάσια απορρόφηση σε σχέση με προηγούμενες περιόδους και αυτά είναι χρήματα που μπαίνουν στις επιχειρήσεις και στηρίζουν την οικονομία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ εδώ.